Правила дорожного движения языком наших предков

пдд на старословянском

Кто ползумши вяло во левой колее, во мобилу глаголяши, на всякого ближнего глубоко наплевамши, тот есмь изверзждень блудливый и надобно его санями бульдозерными потолкати, да в канаву голимую бросати. Пущай в той канаве и глаголит, бес окаянный.

Якоже кто на парковище супротив сваго места стоямши или два места занимамши, яко дщерь неразумная, по тому надобно катком проехати, да во лепешку раскатати, дабы мало места занимати буде.

Аще кто ины полозья подрезамши, тому всяко глумление учинити, на кол сажати, на кострище сжигати, четвертовати, рыло некошерно разукраси. Аще и се не споможе, то слово оному срамное изречи — животиной рогатой обозвавши.

Аще кто зело близко позади подъезжаючи, мигалом мигамши, да в гудело гудемши, бо невтерпеж ины же крутымя возомнимши, тот суть блудень диавольски и того с седалища стаскивати и ногами побивати.

Кто зимою сугробы з полозьев не расчищамши, якодже оне грохнути на полозья позадние глыбою оледенелой, того самого во сугробе обваляти, во проруби окунути, к полозьям стропами привязати, да катати лихо по деревням и селам, пока стыд оного не застудити.

Источник ➝